karina11

Karina, medförfattare i boken Diagnos kortisolsvikt, lanserar nu sin tredje roman. Läs om Karina och hennes tredje bok “Ett felsteg eller två!” Så här berättar Karina om sig själv och hur hon blev författare.

Jag heter Karina Johansson, är 46 år och bor i värmländska Sunne tillsammans med sambon Johan och katten Bosse. Jag jobbar halvtid som reporter på Sunnes lokaltidning Fryksdalsbygden, och förutom att skriva, målar jag tavlor på fritiden. Jag gillar också att åka skidor och att ta en tur med min DKW Junior från 1963 eller med vår husbil. Jag går i skogen nästan varje dag, samt samlar roliga kläder till mitt maskeradförråd i källaren!

Boken släpps nästa vecka.
Här får du ett smakprov.
Tack vare diagnosen kan jag idag kalla mig författare

Att få diagnosen Addison var förstås en chock. Även om min pappa haft sjukdomen i hela mitt vuxna liv, hade jag väl inte riktigt räknat med att jag också skulle drabbas. Men så blev det. Våren och sommaren 2006 besökte jag vårdcentralen gång på gång utan att få hjälp och efter ett tag började pappa känna igen mina symptom. Tack vare det fick jag diagnosen redan efter bara några månaders sjukdom.

Jag blev inlagd på sjukhus och skickades hem två dygn senare med en burk med kortison. Jag var ledsen och förvirrad och är så tacksam över att jag hade pappa att prata med då. Han gav mig det bästa rådet jag fått ”Du måste leva lite lugnare än innan, det är den stora skillnaden”, sa han.

Jag försökte följa rådet, men det gick inte så bra. I alla fall inte till en början. Jag är en person med mycket spring i benen och har av naturen svårt att sitta stilla och förstod inte vad det där ”lite lugnare” innebar. Det ledde till att jag de första åren hade konstant yrsel och många dippar. Idag händer det alltmer sällan, tack vare att jag ger mig själv mycket tid till vila och återhämtning. Det får jag tack vare att jag har mitt skrivande. När jag sitter vid datorn och fantiserar ihop en historia, vilar jag som allra bäst! Dessutom känns det tryggt att ha kontakt med de andra medlemmarna i Addisonföreningen. Är det något jag funderar över, frågar jag er och får i princip alltid bra svar. Jag är glad över att ni finns!

Hur som helst. Det var många tankar som snurrade i huvudet de första veckorna efter diagnosen. Framförallt insåg jag att livet inte är så självklart. Att jag måste ta tag i och göra det jag vill och drömmer om. Min dröm var att skriva, så jag anmälde mig till en skrivarkurs på distans där jag lärde mig skriva noveller. Ett halvår senare sålde jag några stycken till Allas och Hemmets Veckotidning. Vilken kick det gav! Jag var fast och ville snart ha nya utmaningar. Jag började skriva på en bok och debuterade 2010 med feelgood-deckaren ”Bara en pärla”.

Nu släpper jag min tredje roman, ”Ett felsteg eller två” i samma genre och kan alltså titulera mig författare, faktiskt mycket tack vare att jag fick Addison. Så, inget ont som inte har något gott med sig!

Till alla er som köper min bok “Ett felsteg eller två” via Svenska Addisonföreningen. Jag skänker 50 kr/bok till föreningen vid varje försåld bok. Boken kostar 150 kr + frakt. Summa 192 kr.

Beställ boken här nedan och 50 kr går till Svenska Addisonföreningen!
Fyll i under ett felsteg eller två hur många böcker du vill beställa!
Hälsningar Karina

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din adress (obligatorisk)

    Din epost (obligatorisk)

    Ett felsteg eller två

    Ditt meddelande