Sprutor och kanyler

Lite information om sprutor för Solu-Cortef

För er som tycker att kanylerna är för långa.

7_small

Det finns mindre alternativ till de långa (50mm) grå standardkanylerna. Det finns blå kanyler som är bara 25 mm långa. Visserligen går dessa inte lika djupt in, men om man sticker vinkelrätt in i låret så kan det räcka. Det är ju ingen ide att ha så långa nålar så att man inte törs sticka själv om det behövs. Dessutom finns det rosa kortare uppdragningsnålar som gör det enklare att suga upp vätskan. Vid en kris skall det vara så enkelt som möjligt att ge sig sin Solu-Cortef spruta.

Du får dina sprutor och kanyler via recept av din doktor eller från din den mottagning som du går till. Du hämtar ut dessa på ditt apotek. Vi har ovan tipsat om vilka nålar du kan använda. Se till att du får sprutträning av din distriktssköterska eller på din mottagning. Har du tränat är det mycket lättare att ge sig en spruta. Det kan hända att du inte har möjlighet att komma till en akutmottagning i tid, befinner dig utomlands eller som en extra säkerhet innan du larmar ambulans.

Se till att du har Solu-Cortef med nålar och sprutor alltid tillgängligt

Hemma, när du åker bil, cycklar eller promenerar.

Beställ en akutväska där du kan förvara Solu-Cortef, sprutor och nålar

En väska som rymmer en Solu-Cortef med spruta och kanyler. En instruktionsfolder medföljer.

Så här ger du dig en Solu-Cortef spruta

Titta på instruktionsfilmen noga!

Beställ en akutväska och du får en Solu-Cortef instruktionsfolder med.
Om du bara vill ha foldern, skicka ett förfrankerat brev med namn och adress så skickar vi en instruktionsfolder hur du ger dig en spruta.