Kortisonpodden.

KORTISONPODDEN

Kortisonpodden del ett av tio. Linda Skugge och Eva Rafner samtalar med forskare och professor Olle Kämpe.

pod1

Kortisonpodden del två. Linda Skugge och Eva Rafner samtalar med forskare och professor Kerstin Brismar.

pod 2

Kortisonpodden del tre. Linda Skugge och Eva Rafner med forskare och professor Kerstin Brismar. Denna gång talar vi om iatrogen kortisolsvikt.

pod 3

Lyssna här på Kortisonpodden del fyra. Linda Skugge och Eva Rafner. Denna gång berättar Linda om hur hon lyckats trappa ner kortisonet och vi berättar om iatrogen kortisolsvikt.

pod 4

I Kortisonpodden del 5 har vi Madelene Karlsson med som gäst. Hon berättar om sin Addison och hur hon även åtta år efter sin diagnos primär Addison drabbades av hypertyreos, Graves, och hur det upptäktes och hur hon behandlats för det. Linda Skugge berättar lite om utfasandet av kortisonet. OBS, Linda har inte primär Addison utan iatrogen Addison utlöst av, vad man antar vara, astmaspray. Har man primär Addison kan man aldrig fasa ut.

pod 5

Kortisonpodden del 6. Denna gång talar vi med professor och endokrinolog Olle Kämpe, som nyss har blivit invald i Nobelförsamlingen och som utser Nobelpristagare i medicin, och med professor och endokrinolog Eystein Huseby som sedan 1 januari är utsedd till gästprofessor på Karolinska Institutet i Solna. Eystein Huseby är en av de kunnigaste om just Addison sjukdom och har lett många viktiga projekt i Norge. Vi talar bland annat om senaste forskningen på Addisons sjukdom, DHEA och autoimmun äggstocksinflammation med för tidigt klimakterium.

pod 6

Pod del 7 med professor och endokrinolog Anna-Lena Hulting. Linda Skugge och Eva Rafner talar om medicinering, vilket är det mest komplicerade med kortisolbrist. Anna-Lena var med i Malou efter tio tillsammans med mig, Eva Rafner och Madelene Karlsson.
malou-efter-10

pod 7

 

Pod del 8 Linda Skugge och Eva Rafner talar med Mikaela Kihlström och Max Pamph om träning och medicinering.

pod 8

 

Pod del 9 Linda Skugge och Eva Rafner talar med Martin Norrman om Team Addison.

pod 9

 

Pod del 10 Linda Skugge och Eva Rafner talar med Martin Norrman om filmen – “The Last Remaining Light.” Se filmen här!

pod 10